LIJECENJE
 

Lijecenje Kur'anom podrazumjeva ucenje odredenih Kur'anskih ajeta (ruqja) i Poslanikovih s.a.v.s. dova od strane lijecnika onome ko je obolio. Nacin i metodologija lijecenja Kur'anom definisana je STROGIM serijatskim pravilima od kojih ne smije biti odstupanja. Ovi serijatski zakoni temelje se na praksi Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.v.s. i nacina na koji je on lijecio Kur'anom. U nasem narodu prisutna je ogromna zabluda kad je u pitanju ovakvo lijecenje. Zato, odmah na pocetku, naglasavam da lijecenje Kur'anom NIJE pisanje zapisa i hamajlija NITI JE proricanje buducnosti. Lijecenje Kur'anom nema nista sa ovim haram (zabranjenim) radnjama. Lijecenje Kur'anom je dakle samo i iskljucivo ucenje Kur'ana i dova u prisustvu oboljelog.

Kada je u pitanju bolest uzrokovana sihrom ili dzinnskim djelovanjem poznato je da medicina nema odgovor na ovakvo stanje. Ako odete lijecniku on ce uraditi sve nalaze i ustanovit ce da je vase tijelo medicinski potpuno zdravo. U takvoj situaciji nece biti u prilici da vam propise adekvatnu terapiju jer ne postoji dijagnoza. To je zato sto sihr i dzinn ne mogu biti dijagnosticirani nikakvom medicinskom pretragom. Tada se ihsan nade u teskoj situaciji da pati, osjeca da je bolestan a nalazi potpuno uredni i nema terapije. U takvoj situaciji duznost muslimana je da se obrati onome ko lijeci Kur'anom. Lijecenje Kur'anom je duhovno kao sto je i bolest od sihra ili dzinna duhovna. Tek tada vase stanje bolesti dolazi u situaciju da bude dijagnosticirano i ispravno lijeceno. Dakle, kao sto materijalna bolest (medicinska bolest) biva lijecena materijalnim (medicinskim) lijekovima isto tako duhovna bolest uzrokovana sihrom i dzinnima biva lijecenja duhovnim lijekovima odnosno Kur'an-i Kerimom. Ovo je jasno svakoj dusi koja zeli logicno razmisliti.

Da bi ljudima bilo jasnije ovdje cemo objasniti sam postupak lijecenja konkretno kod brata Ajdina.

Nakon sto ste kontaktirali brata i dogovorili termin posjete od njega cete dobiti neke pocetne upute koje treba ispuniti prije samog dolaska bratu. Reci ce vam da morate biti obuceni kao za namaz, cisti, okupani ukoliko je to potrebno, dok ce zene koje su u hajzu (mjesecnom krvarenju) morati pricekati propisani period dok krvarenje ne prestane (jer nije u stanju biti pod abdestom). Dolaskom kod brata prvo cete porazgovarati o problemu kojeg imate a nakon toga pristupit ce se lijecenju Kur'anom. Nakon sto svi prisutni uzmu abdest brat ce otklanjati dva ili vise rekjata namaza s nijetom na izljecenje, nakon cega cete vi stati ili sjesti okrenuti prema kibli dok ce brat sa vase desne strane poceti sa ucenjem Kur'ana. Tokom ucenja brat ce vas pazljivo posmatrati i pratiti svaku vasu reakciju (koja je zapravo reakcija sihra i dzinna a ne vas). Ajeti koji se uce zapocinju standardnim ruqja ajetima dok se u toku ucenja prilagodavaju i biraju shodno vasim reakcijama. Reakcije oboljelog u toku ucenja variraju od najslabijih (trzaj prstom ili rukom) do najizrazenijih kao sto je ljuljanje cijelog tijela, podizanje ruku, govor iz tijela oboljelog, plac, vristanje, povracanje i gubitak svijesti. Lijecenje Kur'anom u prosjeku traje najmanje 1.5 sahata ispod cega ne bi smjelo biti krace. Po zavrsetku lijecenja ponovo cete porazgovarati sa bratom i dobiti upute odnosno program kojeg se trebate pridrzavati u narednom vremenu (najcesce 40 dana).

Ovdje je jos potrebno napomenuti da lijecenje Kur'anom zahtjeva kod onoga koji lijeci jaku i cvrstu vjeru u Allaha dz.s. a kod onoga koji se lijeci pojacanje napora i radnji sa kojima ce Uzviseni Allah biti zadovoljan, ali o tome cete svakako dobiti mnogo vise informacija prilikom posjete bratu Ajdinu.

 

Kontakt telefon za lijecenje Kur'anom: +387 61 813-300